Felhasználó: Schumi
Eredeti-Post: www.liszterzekeny.hu fórumában
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Ami nekem eddig bevált:
- a tészták: az áruk elég magas, de jóval a Schär alatt van, és a minőségük egészen kiváló
- a gombás és a Kräuter szósz: nagyon egyszerű az elkészítésük, egy zacskó 2 személyre elég. Kis reszelt sajttal vagy tejszínnel/tejföllel még finomabbá tehetők
- az amarántos müzli – pedig nem vagyok egy nagy müzlievő. Nagyon praktikus, a munkahelyemen mindig tartok egy kis LM tejet és müzlit, így váratlan bentmaradások esetén sem áll fent az éhenhalás veszélye mrgreen Ki fogok próbálni másik fajtát is.
- A kis sós kekszek ára elfogadható, utazáshoz jól jönnek, de az ízük annyira nem jön be nekem – lehet, hogy másnak igen.
- a LM tej és tejföl NAGYON finom, az ára is kedevező
- a LM vaj és túró óriási öröm számunkra, de az áruk miatt nem mindig ezeket esszük. rolleyes

Felhasználó: Hiver
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Spar Free From FUSSILI – jobb és olcsóbb, mint az eddigi kedvenc!

FF FUSILLI

Először általánosságban a Free From termékekről: nagyon örülök ennek az új termékcsaládnak, így megbízható minőségben találok mind a házunk melletti SPAR-ban, mind a közeli INTERSPAR-ban gluténmentes termékeket. Tetszik az egységes csomagolás, mert bár az INTERSPAR-ban egy helyen találhatók meg a gm termékek, a SPAR-ban szét vannak szórva az egész üzletben termékcsoportonként – a kenyerek a „normál” kenyerek között, a tészták a többi tésztánál, stb. – és nekem csak az egységes almazöld színre (ami nem mellesleg a kedvenc színem) kell koncentrálnom, és már meg is van, amit keresek ;o) Sportolóként az is nagyon hasznos számomra, hogy részletesen feltüntetik minden terméken 100g-ra és porcióra is a beltartalmi értékeket.

A fussiliről: ez az egyik kedvenc tésztaformám, az eddig kóstolt gluténmentes változatok közül eddig kettő jött be, mindkettő olyan 1200 Ft/félkilós áron kapható. Az olcsóbb, csak kukoricalisztből készült tésztáknak sajnos sem az állaga, sem az íze nem olyan, mint a nem-gm tésztáknak.
Kíváncsian vettem elő a teszteléshez az új Free From fussilit, és mivel már első ránézésre jónak tűnt, egyből bedobtam a mélyvízbe: első alkalommal nem mártást, hanem spéci káposztástésztát (baconszalonna+kelkáposzta+kakukkfű) készítettem belőle, ez az a kaja, ahol maradéktalanul kidomborodik egy tészta minden jó és rossz tulajdonsága, nem lehet elkenni némi szósszal… Jelentem, az új termék ötösre vizsgázott nálam, nagyon finom lett, annyi idő kellett a főzéshez, amennyi rá volt írva (és gyorsabban megfő, mint az eddig használt!), nem fő szét, nem ragad össze, nagyon szép a színe (és nem mesterséges ételfestéktől!), jó az íze, teljesen olyan, mint egy hagyományos tészta, nincs benne az a kesernyés kukoricaliszt mellékíz, ami az olcsóbb tésztákat jellemzi. A teszt kedvéért – hogy fényképet is készíthessek, mert az a múltkor elmaradt – tegnap főztem egy egyszerű paradicsommártásos változatot is, az jól sikerült.

Íz és állag: olyan, mint az „igazi”, egy nem-lisztérzékeny észre se venné, hogy gm kaját eszik.
Szín és méret: ínycsiklandozóan sárga, már-már közelít az olasz színezett tésztákhoz, amiket nélkülöznöm kell, mióta újra diétáznom kell. Mérete kicsit apróbb, mint az eddig vásárolt, nekem ez szimpatikusabb, több szemen jobban eloszlik a mártás, mint kevesebb nagy darabon. Ja, és tartja a formáját, amit sajnos nem minden fussili mondhat el magáról: biztos mindenki találkozott már olyannal, amikor a kis csavarocskák sima tésztacsíkokra szakadanak. Na, ez nem olyan szerencsére ::o)
Csomagolás: szín és egységes dizájn 5-ös, amiben lehetne javulni, az a visszazárható csomagolás. Én nem a kemény kartondobozos csomagolást javaslom („Védd az erdőt, egyél hódot! ;o)” azaz ne termeljünk vele rengetet szemetet és fölösleges szállítandó/raktározandó térfogatot, mert a dobozos kiszerelés mindig sokkal nagyobb), hanem a fűszereknél és kutyatápoknál általam már jól ismert gyorszáras zacskót, amit felbontás után a műanyagcsík mentén, amolyan zippzár-elven vissza lehet zárni –persze ezt is újrafeldolgozható zacskóban.
Ár-érték arány: az általam ismert gluténmentes tészták között magasan a legjobb! Ajánlom kipróbálásra minden lisztérzékenynek, és aki nem szeret kétfélét főzni a családnak, az nyugodtan a nem-diétázók elé is az asztalra teheti.

Köszönöm a lehetőséget a tesztelésre!

Felhasználó: bymboo
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Tisztelt Spar!

Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a tesztelésben.
A penne tészta volt a vizsgálati alany.
Belemehetnék a részletekbe, kereshetnék hibát, de nem tudok.
Gyorsan megfő, jó ízű, másnap is jó állagú, férjemnek is ízlett, pedig Neki nem jön be ez az ételcsoport.
Más márkájú gluténmentes tésztával összehasonlítva ez a termék nyert, minden szempontból.

Eredményes,boldog új évet kívánok mindenkinek!

Tisztelettel:bymboo