Felhasználó: duliadrienn
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Először is köszönöm az 1000 forintos vásárlási utalványt, és hogy a Spar Free From jóvoltából kipróbálhattam a gluténmentes termékeket. A terméke számomra kicsit drágák, de megérik az árukat. A kenyérmixet és a mini krékert próbáltam ki, és tényleg csak elismerően tudok az ízekről nyilatkozni. Nagyon finom mind a két termék. Külön pikantéria, hogy a kenyérmixben lenmag is volt, mi ugye hozzájárul a még egészségesebb táplálkozáshoz. Köszönöm a lehetőséget.

Felhasználó: julcsika
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Kedves mindenki!
Nagyon örültem, amikor megkaptam üzenetüket, hogy tesztelhetem házi cipó sütőkeveréküket. Családunkban három gluténérzékeny van, és kb. négyéves kenyérsütési tapasztalat, így kíváncsian vártam az új termék kipróbálását. Mielőtt a tapasztalataimat megosztanám, két megjegyzést szeretnék fűzni a csomagoláshoz. Tapasztalt gluténérzékenyként bármilyen termék esetén először az összetételt olvasom el. Sajnos, a házi cipó termékük magyar szövegénél kimaradt az eredeti angol szövegben olvasható gluténmentesített jelző. ami a búzakeményítőre vonatkozik, csak búzakeményítő szerepel, ami megtévesztő lehet, és esetleg az áthúzott búzakalász jel ellenére bizalmatlanságot okozhat. A másik probléma az elkészítési receptben szerepel, 30 ml olaj helyett 3 dl olaj szerepel, ami óriási különbség. Engem értesített a Spar a helyes arányokról, de mindenkinek nem lehet üzenetet küldeni, és egy ilyen drága termék esetében ez komoly probléma. Azt gondolom, ezeket a hibákat ki kell javítani.
A termékről: én 350 ml víz helyett 400 ml vizet használtam, mert tapasztalataim szerint a gluténmentes kenyereknél így ízletesebb a kész kenyér. Szerintem nem elég 30 perc kelési idő, meg kell várni, amíg a kenyér kellőképpen megkel, így nem lesz kemény. (Bár ezt tapasztalt kenyérsütők tudják.) Amit problémának éreztem, hogy a massza elkeverését előírás szerint készítettem, de maradtak benne eldolgozhatatlan lisztcsomók, ami csökkentheti a termék élvezeti értékét.
Kipróbáltam a fehér kenyér lisztkeveréket is, itt a 30 perces sütési időt kevésnek éreztem, legalább 40-45 perc szükséges a kenyér átsüléséhez, inkább a sütési hőfokot kell csökkenteni 170-180 fokra az első 10 perc után.
Kipróbáltam még a laktózmentes tejet és tejfölt is, mindkettő messze a legjobb ár-érték arányt mutatja a jelenleg kapható azonos termékspektrumon belül. Még egyszer köszönöm a lehetőséget! Julianna Nyíregyházáról

Felhasználó: Celia
Érintettség: gluténérzékeny
Érintett hogyan: glutén- és/vagy laktózérzékeny vagyok

Először is szeretném megköszönni, hogy engem választottak arra, 
hogy tesztelhettem az általános sütőkeverékport. 
A lisztet gyakorlatilag szinte minden módon kipróbáltam. Használtam habarásra, 
rántáshoz, illetve csak lisztes szóráshoz. Ezek teljesen jól beváltak, tapasztalatom
szerint finom is volt az így elkészült leves, főzelék. 
Sütöttem natúr húst (lisztben, paprikás-lisztben megforgatva), illetve panírhoz is 
felhasználtam. A családban is ízlett mindenkinek, hozta az általunk eddig
megismert gluténmentes liszt minőséget. 
A lisztet természetesen kenyér- és sütemények sütéséhez is kipróbáltam, lévén
közeleg a Karácsony, és édesszájúak a gyerekek (meg én is). 
Sütöttem üdítős süteményt, alapvetően finom lett a piskóta, bár úgy tapasztaltam 
jobban összeesett, mint más gluténmentes liszt esetében. Ezen talán valamiképp 
lehet segíteni a jövőben.
Készült a lisztből pizza is, amely remek volt, még a maradék, másnapra eltett pizza is 
kiváló volt megmelegítve. 
Úgy gondolom ár-érték-minőség arányban is megfelelő. Könnyebbséget jelent, hogy
egy helyen be tudok szerezni mindent, ami a főzésekhez kell.
Személy szerint vásárolni fogom a jövőben is.